Sunday, 8 November 2009

CeRitA PaSaL KaWaN aKu

Sabtu , 7 November 2009 . Cerita kedai kopi kali ini pasal kawan aku yang datang dari plenet Kota Tinggi , Johor.Nama mamat plenet ni Afif atau Along pinjam duit yang sedang duduk kat kerusi tu yang kat sebelah pulak mamat plenet Mad Nor badan Taf tu..dan berasal Kg Asam Kumbang . Afif kata..dia bertolak dari kota tinggi pukul 6.00 pagi hantar saudaranya temuduga tentera laut di Sekolah Rendah Perhentian di Pontian , Johor. Aku mushkil apa dia katanya..sebabnya dia hantar adiknya ke atau aweknya
, masalah aku cakap macam tu sebab tidak nampak ,kikikih...Selepas dia hantar siapa ntahnya ????dia datang kat Benut cari rumah aku tetapi dia boleh sesat hendak menuju ke rumah aku.Sebelum Afif ni pernah datang ke rumah sewa aku sebanyak dua kali tapi macam mana boleh sesat.Afif call aku kat rumah ,aku beritahu kat Afif suruh tunggu kat sekolah menengah Sri Tanjung tapi dia bole tunggu kat Sek Menengah Benut. Aku terus pergi dengan motor skuter enjin macam hendak tercabut sebab dah lama tak pakai.Aku jumpa Afif kat tepi jalan dengan muka merah padam sebab menahan nak berak....kikiki.lepas tu Afif follow ikut balik rumah sewa aku kat kuartes JPS yang tidak jauh dari sekolah Menengah Benut.Aku dan Afif duduk borak -borak sekejap kat rumah sewa aku , Afif ajak aku pergi PJK ( Pusat Jalur Lebar Komuniti Sg Pinggan ) tempat aku kerja , sampai je kat PJK ,aku ingat Kak Asiah ada tetapi dia keluar sebentar mungkin pergi sarapan. Semantara tunggu Kak Asiah , Aku call Mad Nor berapa kali tapi tak dapat sama juga Afif call masih sama juga. Aku call Mad Nor sebab nak ajak sarapan sekali akhirnya aku dan Afif pergi berdua sarapan pagi di Kedai Singgah Selalu dekat Benut.

Bila sampai Aku dan Afif terus order air teh dan neslo ais dan makan pulak makan nasi campur.Aku tanya Afif pasal gaji bila nak keluar ,Afif beritahu gaji dah keluar senang ckit bila afif cakap gaji dah keluar sebabnya duit aku tinggal Rm 59 .oo. Aku tanya berapa kali pasal gaji kat Afif untuk b